2012. október 16., kedd

1.fejezet - Shann

She Wolf
Farkasvadász


1. fejezet – Shann
- Shann visszatért! – kiáltotta Charles Alambae, a favágó. Kezében a nyúl tetemével berontott a falusi kocsmába. Felesége és gyerekei követték, miközben a pult felé vette az irányt. A kocsmában tartózkodók mind döbbenten fordultak a férfi felé.
- Shann visszatért! Tegnap a saját szememmel láttam! Megtámadta a nyulaimat! – ezzel magasra emelte az állatot. Egy pillanatig néma csönd volt a helyiségben, majd Robert a kocsmáros szólalt meg.
- Shann halott! Öt éve megölték. – jelentette ki megingathatatlan határozottsággal.
- Shann nagyon is él. Vagy mivel magyarázod a harapásnyomokat?
- Biztos egy róka volt.
- Nem! Az a farkas, Shann volt! Láttam! – erősködött Alambae gazda. Felesége csitítani próbálta, de hiába, az ideges férfi csak mondta a magáét. Robert, Denny bátyja hasztalan ismételte, hogy Shann-t öt éve levadászták, a favágó határozottan állította, hogy a farkas él. A kocsmában összegyűlt falusiak riadtan pislogtak a nyúl tetemére. Shann évszázadokig tartotta rettegésben a falujukat, és nem csak az állataikat, de a gyermekeiket is megölte. Jogosan féltek hát tőle. Öt éve egy derék farkasvadász érkezett a faluba, és néhány markosabb falubeli férfival megölte az állatot. Akkor az egész falu egy héten át ünnepelte Shann halálhírét, kivéve Denselle-t. Ő tudta az igazságot Shann-ról, tudta, hogy ki is volt ő valójában.
- Shann elpusztult! Te is láttad a tetemét. – Robert hangja sziklaszilárd volt. Öt éve ő maga is részvett a vadászatban. Három teljes napig üldözték a farkast mire sarokba tudták szorítani. Robert lándzsával próbálta meg leszúrni, de a vérszomjas állat nekitámadt és kis híján megölte. Súlyos sérülést szerzett a vállán, mely hónapokig gyógyult. Robert még mindig tisztán emlékezett arra a szörnyű napra. Shann két nyíllal és egy lándzsával az oldalában is félelmetes ellenfél volt. Támadói már azt hitték a farkas elpusztíthatatlan, mikor összeesett és kimúlt.
- Ez rágalom! – kiáltotta valaki a tömegből. Alambae gazda felhördült.
- Nem hisztek nekem? Pedig igaz! Itt a bizonyíték! – kiáltotta.
- A gyógyító megmondta, hogy Shann nem pusztult el! Hívjátok ide. Ő majd megmondja, hogy milyen állattól származnak ezek a harapásnyomok. – Alambae gazda megmutatta a nyúl testén lévő sebeket.
- Ne terheljük ezzel az öreget. Ott voltam a vadászaton! Az a bestia majdnem végzett velem! Láttam kimúlni. Nem támadhatott föl. – Robert egyre idegesebb lett. Alambae gazda talán megőrült vagy rémeket lát? Shann halott, ezt mindenki jól tudja!
- Hívjátok ide az öreget! – A favágó dühbe gurult és nagyot csapott a pultra. Mivel senki sem mozdult, a fiához fordult. – Menj Lenard, hívd ide a gyógyítót! – mielőtt Robert megállíthatta volna, a kisfiú megfordult és kiszaladt a kocsmából. Léptei még sokáig hallatszottak, majd teljesen elhaltak. A kocsmára teljes csend borult, mindenki a szájára vagy a szívére szorította a kezét. Mégsem lehet, hogy Shann visszatért volna! Ha mégis, most dühösebb lehet, mint valaha volt. Hiszen a falubeliek levadászták, és a halálát kívánták, ráadásul ezt még meg is ünnepelték. Biztos, hogy a farkas bosszúvágyból tért vissza és most hatalmas veszélyt jelent az egész falura nézve. Mindenki abban reménykedett, hogy egy másik állat az, mely átutazóban van.
Lenard hamarosan visszatért és édesanyja szoknyájához bújt. Szaporán vette a levegőt és riadt szemekkel nézett fel szüleire. A gyógyító nem sokkal később lépett be a helyiségbe. Fáradt, beesett arcú vénember volt, szakadt ruhában és csontokkal ékesített köpenyben. Nyakában Shann fogaiból kirakott nyakláncot viselt, csuklóin fémpántokat. Kis erszényében gyógyfüveket és orvosságot tartott.
- Miért zavartátok meg magányomat? – hangja mély és reszelős volt. Az egész falu mély tisztelettel nézett erre a furcsa kuruzslóra. Hosszú, ősz haját igazgatta és vádlón nézett a társaságra.
- Morton uram! Kérlek, segíts nekünk, szükségünk van bölcs útmutatásodra! – Alambae gazda az öreg felé nyújtotta a nyulat. – Mondd el nekünk, milyen állat vette el a nyulam életét! – Morton lenézett az állat szürke tetemére, szeme hirtelen elkerekedett, légzése hörgéssé vált. Kezét előbb felemelte majd szívére szorította és úgy hátrált.
- Felismerem...felismerem! – suttogta – Farkas...Shann...ő tette! Shann volt! – hirtelen felemelte a fejét és elkerekedett szemekkel végignézett az embereken. - Visszatért közénk!

***
Denselle csendben nézte végig a kocsmában zajló eseményeket. Nem lepődött meg, mikor a gyógyító közölte, hogy Shann él és valószínűleg mindnyájukat megöli. Denny tudta, hogy ez nem így van. Zavaros gondolatok kavarogtak a fejében, félt, hogy érzelmei kiülnek az arcára. Sarkon fordult és fölrohant az emeletre. Szobájába vette az irányt, amin nővérével osztozott. Legnagyobb meglepetésére nővérét a szobában találta. Sírt.
- Denselle! – Clove riadtan nézett húgára. – Shann...? – nem tudta befejezni a mondatot, szemei megteltek könnyel. – Ugye nem? Ugye nem tért vissza?
Denny csodálkozva emelte nővérére a tekintetét. Shann sosem ment el, de ezt rajta kívül nem tudta senki más.
- Persze, hogy nem, Clove. Ne aggódj! Shann halott. – Denselle közelebb lépett nővéréhez és erősen magához szorította. Clove halkan szipogott, könnyei végigfolytak az arcán. Eltolta magától Denny-t és fölnézett rá.
- El kell mennem Adele-hez! Neki is tudnia kell. – Denselle nem felelt. Idősebbik nővére nem volt jelen a kocsmában, így nem is tudhatja, hogy Shann él.
- Persze Clove.
Clove felállt, ingujjába törölte a szemét és lassan az ajtó felé indult. Még odakintről is hallani lehetett szipogását és mély lélegzetvételeit. Denselle utánanézett, majd az ágyára vetette magát. Ez nem lehetséges! Annyira vigyázott, hogy ne vegyék észre! Most újból Shann nyomába erednek, hogy levadásszák, és most végleg végeznek vele. Rajta kívül senki sem tudta, hogy öt éve nem Shann-t ölték meg. Hosszú idő óta váltották egymást a farkasok a környéken. A Shatal falka tagjai, melynek génjei anyáról lányra szállnak. Öt éve ugyan egy farkast öltek meg, de az nem Shann, hanem Denny anyja, Shama volt. Ráadásul a saját fia is vadászott rá, az elsőszülött gyermeke! Shama azt hitte, egyik gyermeke sem fogja a farkasgént örökölni. Robert nem is örökölhette, hiszen fiú volt. Adele és Clove sem örökölte, pedig ők lányok voltak. Denselle akkor volt nyolcéves és abban az időben változott át először. Még mindig látta maga előtt édesanyja rémült arcát. Két évig próbálta rejtegetni és tanítani, de néhány hónappal a tizedik születésnapja után megjelent az a farkasvadász és megölte őt. Denselle összeomlott és nem vett rész az ünnepségen. Már nem csak apja nem volt, de anyja sem. Most öt évvel később mégis hogyan vallhatná be, hogy ő Shann?

********
Nem lett olyan jó, mint amennyire szerettem volna, de remélem azért tetszeni fog.

2 megjegyzés:

  1. Uuuuuuuuuu bonyolódik már az elején. Akkor most Denselle Shann? : O Nem igazán értettem, de le tudtál vele kötni. Érdekesnek ígérkezik. :3

    Gyorsan a következőt˘˘

    Pussz, Liza :3

    VálaszTörlés
  2. Igen Lizzie, Denselle Shann. De a folytatsából majd minden kiderül :DD
    Hétvégén hozom:)
    Puszi
    Denny

    VálaszTörlés